KARABÜK / MERKEZ - Beşbinevler Şehit Cevdet Çay Ortaokulu

Programlama Öğreniyoruz

“Bu ülkedeki herkes programlamayı öğrenmeli, çünkü insana nasıl düşünmesi gerektiğini öğretiyor.” Steve Jobs

Son yılların revaçta kavramlarından biri de kod okuryazarlığı. Günümüzde birçok mesleğin yazılım ile direkt ya da dolaylı olarak ilgili olduğunu ve bu durumun gün geçtikçe etkisini arttırdığını rahatlıkla söyleyebiliriz.

Facebook‘un üreticisi Mark Zuckerberg‘den kod yazmayı öğrenmek kim istemez ki? Ya da Bill Gates‘ten? Ya da NASA ve Google mühendislerinden? Hem de Angry Birds, Plants vs Zombies gibi komik ve basit oyunlar üzerinden!

Code.org adlı sitede ki eğitimlerle 6. Sınıf öğrencilerine toplam 4 haftalık süren programlama ve kendi oyunu hazırlama eğitimleri bilişim teknolojileri dersinde yapıldı. 4 haftanın sonunda kod yazma adımlarını tamamlayan ilk 4 öğrenciye (Kerem DEMİR,Ebru DENİZER,Sudenaz KİRMAN,Cemre AKTAŞ) Bilişim teknolojileri Öğretmeni Sefa KAYA tarafından code.org sitesinin sunduğu sertifikalardan verildi. Öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyoruz.

Yayın: 12.12.2016 - Güncelleme: 06.11.2023 11:00 - Görüntülenme: 538