T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
KARABÜK / MERKEZ - Beşbinevler Şehit Cevdet Çay Ortaokulu

BİZ DE BİLİŞİM GARAJINDAYIZ

Çağımızın en önemli ve geçerli alanı olan bilişim teknolojilerinde öğrencilerimiz teknolojiyi tüketmek için değil üretmek için kullanmaya başladı. 

6. sınıf Bilişim Teknolojileri ve Yazılım dersine katılan öğrencilerimiz BT öğretmenleri Sefa KAYA rehberliğinde siber alemde oyun oynamak yerine hayalini kurduğu oyunları nasıl yazabileceğini, nasıl kodlama yapabileceğini öğreniyor. Sadece bu alanlarla sınırlı kalmayıp eğitimlerimize web tasarım, 3D tasarım ve robot tasarım gibi alanlarla devam edeceğiz. Katkı ve desteklerinden dolayı Gazi Üniversitesi değerli akademisyenlerinden Doç. Dr. Selçuk Özdemir´ e ve bilisimgarajakademisi.com´ a teşekkür ederiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Dünyanın en büyük bilişim firmalarının kurucularının hayat hikâyelerine baktığımızda 20’li yaşlarda gerçekleştirdikleri uluslararası başarılarının arkasında küçük yaşlarda kazandıkları bilgisayar becerileri olduğunu görürüz. Bunların arasında en ünlüsü Apple’ın kurucusu Steve Jobs “küçük yaşlarımda hediye edilen elektronik oyun seti sayesinde elektroniğin basit bir şey olduğu öz güvenini erken yaşlarımda kazandım” ifadesi bir anlamda İlk Garaj’ın en önemli amaçlarından birini işaret etmektedir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 03.12.2016 - Güncelleme: 06.11.2023 10:50 - Görüntülenme: 687
  Beğen | 0  kişi beğendi